Számtalan előnyös tulajdonsága ismert a magnéziumnak. Mint mikroelem – ahogy neve is mutatja – csak kis mennyiségben van jelen ugyan a szervezetben, mégis hatásai rendkívül széleskörűek, így hiányának jelei több funkciót érinthetnek és tüneteket okozhatnak.

Milyen szerepe van a magnéziumnak a csont- és izomrendszer működésében?

A magnézium minimális hiánya is csökkenti a hatékony izomműködést, rontva ezzel a teljesítményt, mivel csökken az izom oxigén felvétele. Itt ne csak az élsportra gondoljunk, hanem az egészségünk védelme/ megőrzése során kifejtett mozgásra is. Azonban nem csak, hogy csökken a teljesítmény, de megnövekszik az izomgörcs készség is magnézium hiányában. Azonban a megfelelő mennyiségű magnézium bevitel oldja az izomgörcsöket, ellazítja az izmokat, evvel csökkentve az izomfájdalmat.

A megfelelő mennyiségben bevitt magnézium számtalan enzim folyamat elengedhetetlen része, így szerepe van a kollagén képződésében is. A kollagén megfelelő mennyiségű termelődése nem csak a szép haj és körmök kialakulásáért felelős, hanem a csontok és ízületek egészséges működésében is szerepet játszik.

 

Vásárold meg most!

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől elzárva tartandó!